Töltött papucsok scamorzával leveles tésztából recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50-60 g scamorza (3 cm hosszú, vékony csíkokra vágva)
- 1 csomag (500 g.) fagyasztott leveles tészta
- tetszőlegesen választott töltelék ( kolbász, virsli, császárszalonna, napon szárított paradicsom)
- tojás a kenéshez
- durva szemű só
- szárított provancei fűszerkeverék
Elkészítése:
A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd pizzavágóval 5 x 5 centis négyzetekre vágjuk. A négyzetek egyik sarkát megkenjük a lazán felvert tojással, majd a választott tölteléket, valamint egy csík sajtot mellé téve felhajtjuk. A töltelék csak a fantáziádra van bízva, mert nagyon változatosan lehet elkészíteni.
Tepsibe, sütőpapírra sorjázzuk úgy, hogy legyen kis távolság a papucskák közt, mert a sütés során kelnek egy kicsit még.
A papucskák tetejét megkenjük tojással, megszórjuk kevés sóval és fűszerkeverékkel. Ehhez az összeállításhoz ajánlom a pizza fűszert, ami bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring keveréke.
20–25 perc alatt előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

