Töltött papucsok scamorzával leveles tésztából

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50-60 g scamorza (3 cm hosszú, vékony csíkokra vágva)
  • 1 csomag (500 g.) fagyasztott leveles tészta
  • tetszőlegesen választott töltelék ( kolbász, virsli, császárszalonna, napon szárított paradicsom)
  • tojás a kenéshez
  • durva szemű só
  • szárított provancei fűszerkeverék

Elkészítése:

A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd pizzavágóval 5 x 5 centis négyzetekre vágjuk. A négyzetek egyik sarkát megkenjük a lazán felvert tojással, majd a választott tölteléket, valamint egy csík sajtot mellé téve felhajtjuk. A töltelék csak a fantáziádra van bízva, mert nagyon változatosan lehet elkészíteni.

Tepsibe, sütőpapírra sorjázzuk úgy, hogy legyen kis távolság a papucskák közt, mert a sütés során kelnek egy kicsit még.

A papucskák tetejét megkenjük tojással, megszórjuk kevés sóval és fűszerkeverékkel. Ehhez az összeállításhoz ajánlom a pizza fűszert, ami bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring keveréke.

20–25 perc alatt előmelegített sütőben arany barnára sütjük.