Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött napraforgó recept

Töltött napraforgó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tészta hozzávalói:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dl langyos tej
    • 1 tk cukor
    • 5 dkg élesztő
    • 1 dl olaj
    • 2-3 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • tetejére magvak

    Töltelék hozzávalói:

    • 3-4 ek tejföl
    • 4-5 szelet párizsi
    • 1/2 fej hagyma apróra vágva
    • reszelt sajt
    • ketchup
    • mustár
    • majonéz
    • snidling
    • bazsalikom
    • bors

    Elkészítése:

    A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel végül az olajat. Jól összegyúrjuk.

    kb. fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.

    A tésztát 4 részre osztottam. Mindegyiket 3-4 mm vastag kör alakra formáztam. Az egyiket áttettem egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Majd megkentem a korábban már összekevert töltelékkel. Ezután a másik lappal befedtem.

    A közepére egy pogácsa szaggatóval egy kör alakot formázok (nem lyukasztom át a tésztát!). Kés vagy pizzaszeletelő segítségével a közepe felé háromszögeket vágok, melyeket 2-3 tekeréssel megcsavarok. Az egészet megkenem felvert tojással és ízlés szerint megszóróm magvakkal. Ugyanezt teszem a másik 2 lappal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá