Töltött kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 75 dkg rétes liszt
- 25 dkg sima liszt
- 1 cs élesztő(5dkg)
- 8 dl meleg tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dl étolalj
- 1 ek só
- 1 ek porcukor
Töltelék:
- 30 dkg füstölt vagy sima párizsi
- 20 dkg füstült szalonna
- 1 nagy fej vörös vagy lilahagyma
- 1 kisdobozos tejföl
- 15 dkg trappista sajt
- 1 doboz kukorica
Tetejére:
- Reszelt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, majd dagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük, amíg a duplájára nem kel.
Amikor a tészta megkelt 5 cipóra osztjuk és lángos formákat nyújtunk belőle. Amikor ez kész, akkor háromszögeket vágunk belőle (úgy mint a pizzából), majd elkészítjük a tölteléket.
A párizsit, a hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, majd összesütjük egy serpenyőben. Amikor kész és levettük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt, a kukoricát és jól összekeverjük. Amikor a töltelékünk kihűl, megtöltjük vele a háromszögeket, és a szélesebb végétől felsodorjuk, a végeit benyomkodjuk. A tojást felverjük, megkenjük vele a kifliket, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, sütőpapíron pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »