Töltött kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 75 dkg rétes liszt
- 25 dkg sima liszt
- 1 cs élesztő(5dkg)
- 8 dl meleg tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dl étolalj
- 1 ek só
- 1 ek porcukor
Töltelék:
- 30 dkg füstölt vagy sima párizsi
- 20 dkg füstült szalonna
- 1 nagy fej vörös vagy lilahagyma
- 1 kisdobozos tejföl
- 15 dkg trappista sajt
- 1 doboz kukorica
Tetejére:
- Reszelt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, majd dagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük, amíg a duplájára nem kel.
Amikor a tészta megkelt 5 cipóra osztjuk és lángos formákat nyújtunk belőle. Amikor ez kész, akkor háromszögeket vágunk belőle (úgy mint a pizzából), majd elkészítjük a tölteléket.
A párizsit, a hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, majd összesütjük egy serpenyőben. Amikor kész és levettük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt, a kukoricát és jól összekeverjük. Amikor a töltelékünk kihűl, megtöltjük vele a háromszögeket, és a szélesebb végétől felsodorjuk, a végeit benyomkodjuk. A tojást felverjük, megkenjük vele a kifliket, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, sütőpapíron pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »