Sonkás-gombás batyuk recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 2 db száraz zsemle
- 1 dl tej
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db szeletelt gombakonzerv
- 15 dkg sonka
- só
- őrölt fekete bors
- petrezselyemzöld
- szezámmag
Elkészítése:
A zsemléket felkockázzuk és langyos tejbe áztatjuk. Ha felszívta a tejet, hozzáadjuk a villával összetört sonkát, gombát, az apróra vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tojást felverünk, majd hozzáadjuk a töltelékhez és az egészet állni hagyjuk kb. 1/2 óráig, hogy az ízek összeérjenek. A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe tölteléket halmozunk, majd a széleit átellenben felül összecsíptetjük. Lekenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.