Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-gombás batyuk recept

Sonkás-gombás batyuk
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 2 db száraz zsemle
    • 1 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db szeletelt gombakonzerv
    • 15 dkg sonka
    • őrölt fekete bors
    • petrezselyemzöld
    • szezámmag

    Elkészítése:
    A zsemléket felkockázzuk és langyos tejbe áztatjuk. Ha felszívta a tejet, hozzáadjuk a villával összetört sonkát, gombát, az apróra vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tojást felverünk, majd hozzáadjuk a töltelékhez és az egészet állni hagyjuk kb. 1/2 óráig, hogy az ízek összeérjenek. A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe tölteléket halmozunk, majd a széleit átellenben felül összecsíptetjük. Lekenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá