Töltött finomság recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kelt tészta:
- 75 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 15 dkg puha margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + lekenéshez
- 3 kiskanál só
- 1 ek cukor (ha édesre készítjük, több cukor 3 ek és kevesebb só 1 kk)
- 2,5-3 dl tej
- 100 g natúr joghurt
Töltelék:
- Bármi, amit megkívánunk, legyen édes vagy sós!
- mák, kakaó, fahéj, túró
- sonka, bacon, füstölt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatom, majd a tészta többi hozzávalójával összedolgozom és alaposa kidagasztom. Kelesztőtálba teszem és duplájára kelesztem.
Amikor megkelt, 3 egyenlő részre osztom a tésztát, majd ezeket ismét 3 részre osztom és lisztezett felületen kinyújtom 2-3 mm vastagra.
3 db kb 25 cm átmérőjű köralakot kapok. A töltelékkel bekenem a tésztát, illetve rászórom a sajtot, sonkát.
3 tésztát teszek egymásra (2 rétegben töltöm) és 16 egyenlőre részére felosztom és bevagdosom, figyelve, hogy középen ne vágjuk át. A szárakat megcsavarom. Felvert tojással lekenem a tetejét, szezámmagot szórok rá és pár percig még hagyom kelni a tepsiben sütés előtt.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-25 percig sütöm. Ebből a mennyiségből 3 nagy körforma jön ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »