Hozzávalók:
Kelt tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatom, majd a tészta többi hozzávalójával összedolgozom és alaposa kidagasztom. Kelesztőtálba teszem és duplájára kelesztem.
Amikor megkelt, 3 egyenlő részre osztom a tésztát, majd ezeket ismét 3 részre osztom és lisztezett felületen kinyújtom 2-3 mm vastagra.
3 db kb 25 cm átmérőjű köralakot kapok. A töltelékkel bekenem a tésztát, illetve rászórom a sajtot, sonkát.
3 tésztát teszek egymásra (2 rétegben töltöm) és 16 egyenlőre részére felosztom és bevagdosom, figyelve, hogy középen ne vágjuk át. A szárakat megcsavarom. Felvert tojással lekenem a tetejét, szezámmagot szórok rá és pár percig még hagyom kelni a tepsiben sütés előtt.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-25 percig sütöm. Ebből a mennyiségből 3 nagy körforma jön ki.