Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött croissant recept

Töltött croissant
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dl langyos tej
    • 1 tk cukor
    • 5 dkg élesztő
    • 1 dl olaj
    • 2-3 tk só
    • olvasztott vaj a tészta megkenéséhez és egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Tölteléknek:

    • kolbász
    • sonka
    • füstölt sajt

    Elkészítése:
    A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel végül az olajat. Jól összegyúrjuk.b kb. fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.

    A tésztát két részre osztjuk, majd egyenként nagyjából 30 cm-es és fél cm vastagságú kör formára gyúrjuk.
    Megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk füstölt sajttal, vagy bármivel amivel szeretjük. (akár sonkával, kolbásszal stb.)

    Ha vajas croissantot szeretnénk akkor kemény vajat nagy lyukú reszelőn reszeljünk rá. Ezután egy pizzavágóval 16 cikkre osztjuk, és feltekerjük. (kívülről haladunk befelé) A tetejüket tojássárgával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá