Töltike-maradékokból recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 4-5 vastagabb szelet (húsvéti) sonka felkockázva
- 3-4 kemény FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kockázva
- mustár
- ketchup
- só
- bors
- snidling
- petrezselyem
- kevés majonéz – melyeket összedolgozok.
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 2-3 tk só
- olvasztott vaj a tészta megkenéséhez
- egy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel, végül az olajat. Jól összegyúrjuk.
kb fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A tésztát kinyújtjuk és a töltike szaggató hátoldalával köröket formázunk, majd megtöltjük (a kör egyik felére halmozzuk a tölteléket és a másik felét ráhajtjuk-ha nincs formázónk) és újra formázzuk.
A tetejüket tojás sárgával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.