Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltike-maradékokból recept

Töltike-maradékokból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A töltelékhez:

    • 4-5 vastagabb szelet (húsvéti) sonka felkockázva
    • 3-4 kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kockázva
    • mustár
    • ketchup
    • bors
    • snidling
    • petrezselyem
    • kevés majonéz – melyeket összedolgozok.

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dl langyos tej
    • 1 tk cukor
    • 5 dkg élesztő
    • 1 dl olaj
    • 2-3 tk só
    • olvasztott vaj a tészta megkenéséhez
    • egy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:
    A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel, végül az olajat. Jól összegyúrjuk.
    kb fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
    A tésztát kinyújtjuk és a töltike szaggató hátoldalával köröket formázunk, majd megtöltjük (a kör egyik felére halmozzuk a tölteléket és a másik felét ráhajtjuk-ha nincs formázónk) és újra formázzuk.
    A tetejüket tojás sárgával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá