Tepertős bodag recept
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 1 ek mangalica zsír
- 8 dkg tepertő (apróra kockázva)
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej (langyos tej!)
- 3 ek tejföl
- fehérbors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
Beleöntjük a lisztet egy nagy tálba, hozzáadjuk a sót és a borsot. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe, hozzáadunk egy evőkanálnyi sertés zsírt és összedolgozzuk.
Jól össze gyúrjuk a tésztát és lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Megkenjük a tésztát tejföllel, majd bőségesen megszórjuk tepertővel.
Összegyúrjuk, szükség esetén lisztezzük még.
Kinyújtjuk, és nyújtófa segítségével kizsírozott és lisztezett tepsibe fektetjük a tésztát. Formára igazítjuk, konyharuhával letakarjuk és hagyjuk a tésztát kelni.
Miután duplájára emelkedett a tészta, meleg vizes késsel négyzetrácsokat vágunk a tésztába, hogy könnyen törhető legyen, és tojásfehérjével bekenjük.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, konyharuhában tálaljuk.