Tepertős bodag recept

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 1 ek mangalica zsír
- 8 dkg tepertő (apróra kockázva)
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej (langyos tej!)
- 3 ek tejföl
- fehérbors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
Beleöntjük a lisztet egy nagy tálba, hozzáadjuk a sót és a borsot. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe, hozzáadunk egy evőkanálnyi sertés zsírt és összedolgozzuk.
Jól össze gyúrjuk a tésztát és lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Megkenjük a tésztát tejföllel, majd bőségesen megszórjuk tepertővel.
Összegyúrjuk, szükség esetén lisztezzük még.
Kinyújtjuk, és nyújtófa segítségével kizsírozott és lisztezett tepsibe fektetjük a tésztát. Formára igazítjuk, konyharuhával letakarjuk és hagyjuk a tésztát kelni.
Miután duplájára emelkedett a tészta, meleg vizes késsel négyzetrácsokat vágunk a tésztába, hogy könnyen törhető legyen, és tojásfehérjével bekenjük.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, konyharuhában tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »