Szezámos kiflicskék recept

Hozzávalók a tésztához:
- 6 dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 7 dkg élesztő
- 22 dkg margarin
- 48 dkg finom liszt
- 48 dkg rétes liszt
- 1 púpozott evőkanál só,
A töltelékhez:
- 35 dkg margarin
- 35 dkg sajt
- 35 dkg főtt füstölt sonka
A tészta nyújtásához:
- finomliszt
A tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
A lekenéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- szezámmag
Meglangyosítjuk a tejet, majd 1,5 decinyit kimérünk belőle. A cukor felét elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Egy 5-10 percre félretesszük, amíg elkezd kelni az élesztő. A többi tejhez hozzáadjuk a margarint, majd kéz melegre melegítjük.
A kétféle lisztet egy tálba szórjuk és összeforgatjuk, sóval, és a maradék cukorral. Hozzáadjuk a margarinos tejet, majd a felfuttatott élesztőt. 15-20 percig dagasztjuk, ha a dagasztás után is lágy maradna adunk hozzá egy kevés lisztet. Letakarjuk majd egy órára meleg helyre tesszük keleszteni.
A töltelékhez a margarint, a sajtot és a sonkát kis kockákra vágjuk. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, majd cipó alakúra gömbölyítjük és 3 milliméter vékony lapokat nyújtunk belőle. 16 részre vágjuk, szélesebb oldalukra 1-2 margarin és sajtkockát valamint egy kevés füstölt húst rakunk. A tésztát két oldalról ráhajtjuk és lenyomkodjuk, nehogy sütés közben a tölteléke kifolyjon belőle. Ez után a csúcsa felé föltekerjük úgy, hogy közben mindig egy kicsit meg húzzuk a tésztát, hogy minél több vékony tekerés legyen rajta. Margarinnal kikent nagy tepsibe rakjuk. Egy újabb tészta cipóból megcsináljuk a következő 16 kiflit, a többi mellé, a tepsire rakjuk. Felvert tojással lekenjük, tetejüket szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal kb. 30 percig sütjük. Amíg sül, a maradék tésztából és töltelékből elkészítjük, a következő tepsire valót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »