Szezámos kiflicskék recept

Hozzávalók a tésztához:
- 6 dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 7 dkg élesztő
- 22 dkg margarin
- 48 dkg finom liszt
- 48 dkg rétes liszt
- 1 púpozott evőkanál só,
A töltelékhez:
- 35 dkg margarin
- 35 dkg sajt
- 35 dkg főtt füstölt sonka
A tészta nyújtásához:
- finomliszt
A tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
A lekenéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- szezámmag
Meglangyosítjuk a tejet, majd 1,5 decinyit kimérünk belőle. A cukor felét elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Egy 5-10 percre félretesszük, amíg elkezd kelni az élesztő. A többi tejhez hozzáadjuk a margarint, majd kéz melegre melegítjük.
A kétféle lisztet egy tálba szórjuk és összeforgatjuk, sóval, és a maradék cukorral. Hozzáadjuk a margarinos tejet, majd a felfuttatott élesztőt. 15-20 percig dagasztjuk, ha a dagasztás után is lágy maradna adunk hozzá egy kevés lisztet. Letakarjuk majd egy órára meleg helyre tesszük keleszteni.
A töltelékhez a margarint, a sajtot és a sonkát kis kockákra vágjuk. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, majd cipó alakúra gömbölyítjük és 3 milliméter vékony lapokat nyújtunk belőle. 16 részre vágjuk, szélesebb oldalukra 1-2 margarin és sajtkockát valamint egy kevés füstölt húst rakunk. A tésztát két oldalról ráhajtjuk és lenyomkodjuk, nehogy sütés közben a tölteléke kifolyjon belőle. Ez után a csúcsa felé föltekerjük úgy, hogy közben mindig egy kicsit meg húzzuk a tésztát, hogy minél több vékony tekerés legyen rajta. Margarinnal kikent nagy tepsibe rakjuk. Egy újabb tészta cipóból megcsináljuk a következő 16 kiflit, a többi mellé, a tepsire rakjuk. Felvert tojással lekenjük, tetejüket szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal kb. 30 percig sütjük. Amíg sül, a maradék tésztából és töltelékből elkészítjük, a következő tepsire valót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »