Szezámos kiflicskék recept

Hozzávalók a tésztához:
- 6 dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 7 dkg élesztő
- 22 dkg margarin
- 48 dkg finom liszt
- 48 dkg rétes liszt
- 1 púpozott evőkanál só,
A töltelékhez:
- 35 dkg margarin
- 35 dkg sajt
- 35 dkg főtt füstölt sonka
A tészta nyújtásához:
- finomliszt
A tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
A lekenéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- szezámmag
Meglangyosítjuk a tejet, majd 1,5 decinyit kimérünk belőle. A cukor felét elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Egy 5-10 percre félretesszük, amíg elkezd kelni az élesztő. A többi tejhez hozzáadjuk a margarint, majd kéz melegre melegítjük.
A kétféle lisztet egy tálba szórjuk és összeforgatjuk, sóval, és a maradék cukorral. Hozzáadjuk a margarinos tejet, majd a felfuttatott élesztőt. 15-20 percig dagasztjuk, ha a dagasztás után is lágy maradna adunk hozzá egy kevés lisztet. Letakarjuk majd egy órára meleg helyre tesszük keleszteni.
A töltelékhez a margarint, a sajtot és a sonkát kis kockákra vágjuk. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, majd cipó alakúra gömbölyítjük és 3 milliméter vékony lapokat nyújtunk belőle. 16 részre vágjuk, szélesebb oldalukra 1-2 margarin és sajtkockát valamint egy kevés füstölt húst rakunk. A tésztát két oldalról ráhajtjuk és lenyomkodjuk, nehogy sütés közben a tölteléke kifolyjon belőle. Ez után a csúcsa felé föltekerjük úgy, hogy közben mindig egy kicsit meg húzzuk a tésztát, hogy minél több vékony tekerés legyen rajta. Margarinnal kikent nagy tepsibe rakjuk. Egy újabb tészta cipóból megcsináljuk a következő 16 kiflit, a többi mellé, a tepsire rakjuk. Felvert tojással lekenjük, tetejüket szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal kb. 30 percig sütjük. Amíg sül, a maradék tésztából és töltelékből elkészítjük, a következő tepsire valót.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »