Hozzávalók a tésztához:
A töltelékhez:
A tészta nyújtásához:
A tepsi kikenéséhez:
A lekenéshez:
A tetejére:
Meglangyosítjuk a tejet, majd 1,5 decinyit kimérünk belőle. A cukor felét elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Egy 5-10 percre félretesszük, amíg elkezd kelni az élesztő. A többi tejhez hozzáadjuk a margarint, majd kéz melegre melegítjük.
A kétféle lisztet egy tálba szórjuk és összeforgatjuk, sóval, és a maradék cukorral. Hozzáadjuk a margarinos tejet, majd a felfuttatott élesztőt. 15-20 percig dagasztjuk, ha a dagasztás után is lágy maradna adunk hozzá egy kevés lisztet. Letakarjuk majd egy órára meleg helyre tesszük keleszteni.
A töltelékhez a margarint, a sajtot és a sonkát kis kockákra vágjuk. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, majd cipó alakúra gömbölyítjük és 3 milliméter vékony lapokat nyújtunk belőle. 16 részre vágjuk, szélesebb oldalukra 1-2 margarin és sajtkockát valamint egy kevés füstölt húst rakunk. A tésztát két oldalról ráhajtjuk és lenyomkodjuk, nehogy sütés közben a tölteléke kifolyjon belőle. Ez után a csúcsa felé föltekerjük úgy, hogy közben mindig egy kicsit meg húzzuk a tésztát, hogy minél több vékony tekerés legyen rajta. Margarinnal kikent nagy tepsibe rakjuk. Egy újabb tészta cipóból megcsináljuk a következő 16 kiflit, a többi mellé, a tepsire rakjuk. Felvert tojással lekenjük, tetejüket szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal kb. 30 percig sütjük. Amíg sül, a maradék tésztából és töltelékből elkészítjük, a következő tepsire valót.