Szezámmagos háromszög recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg finomliszt
- 1 evőkanál só
- 1,5 dl olaj
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztő
A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál tejföl
- kevés só
A tetejére:
- szezámmag
- esetleg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd puha tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk és 3 cipót formálunk, gáztepsi nagyságúra nyújtjuk egyenként.
A töltelékhez 3 tojássárgáját a puha margarinnal és a sóval habosra keverjük. A lapokat egyenként megkenjük ezzel a krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit.
A tejfölt az 1 tojássárgával kikeverjük és a rudakat megkenjük, szezámmaggal vagy sajttal megszórjuk és 45 fokos szögben háromszög alakokat vagdalunk.
Még fél óráig meleg helyen tartjuk, kelesztjük, majd megsütjük 180 fokon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.