Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szatmári sós kifli recept

Szatmári sós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 2 ek vaj
    • 2-2,5 dl tej
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek só
    • tojás sárgája a kenéshez

    Elkészítése:

    Lágy, kelt tésztát dagasztunk a lisztből, az élesztőből, a tojásból, a tejből és a sóból. Ha már fényes, beledagasztjuk a langyos, olvasztott vajat is. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát és téglalap alakúra nyújtjuk. Hosszúkás háromszögeket vágunk belőle, kézzel kicsit meg is nyújtjuk és kiflivé tekerjük. Sütőpapírt terítünk egy nagy tepsibe, rápakoljuk a süteményeket. Tiszta konyharuhával letakarjuk, megint hagyjuk kelni egy bő félórát.

    Ekkor szoba hőmérsékletű tojás sárgájával lekenjük, megszórjuk sóval és lehet még köménymaggal is. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá