Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás csiga recept

Szalonnás csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 10 dkg vaj
    • kevés cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • kockázott kolozsvári szalonna
    • ketchup
    • toszkán fűszerkeverék
    • lilahagyma
    • kukorica
    • reszelt sajt

    A kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A kelesztőtálba beleöntjük a langyos tejet, majd elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukrot, sót és a tojást is. A lisztet fokozatosan keverjük hozzá. Sima, lágy tésztává dagasztjuk.

    Letakarva 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán kell kinyújtani. A tésztát egyenletesen megkenjük ketchuppel, fűszerezzük, majd rászórjuk a szalonnát, hagymát, kukoricát végül megszórjuk reszelt sajttal.

    Most már csak fel kell tekerni. Éles késsel kb. 2 cm-es szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 20 percig pihentetjük.

    Megkenjük a tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

    Nagyon finom és elronthatatlan csemege.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá