Szalonnás csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • kevés cukor
  • 1 db tojás

Töltelékhez:

  • kockázott kolozsvári szalonna
  • ketchup
  • toszkán fűszerkeverék
  • lilahagyma
  • kukorica
  • reszelt sajt

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítése:

A kelesztőtálba beleöntjük a langyos tejet, majd elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukrot, sót és a tojást is. A lisztet fokozatosan keverjük hozzá. Sima, lágy tésztává dagasztjuk.

Letakarva 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán kell kinyújtani. A tésztát egyenletesen megkenjük ketchuppel, fűszerezzük, majd rászórjuk a szalonnát, hagymát, kukoricát végül megszórjuk reszelt sajttal.

Most már csak fel kell tekerni. Éles késsel kb. 2 cm-es szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 20 percig pihentetjük.

Megkenjük a tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Nagyon finom és elronthatatlan csemege.