Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgás-baconos pite recept

Spárgás-baconos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg vaj (vagy 8 dkg sertészsír)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk só
    • 1 ek hideg víz

    Töltelék:

    • 1 csokor spárga (lehetőleg zöld)
    • 15 dkg bacon
    • 3 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tejszín
    • 10 dkg sajt
    • szerecsendió
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A lisztet a sóval keverjük el. Adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és morzsoljuk el a lisztben. Ha elmorzsoltuk, adjuk hozzá a tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Ha nem állna össze a tészta, egy kevés hideg vizet adjunk hozzá. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább fél órára.

    Amíg hűl a tészta készítsük el a tölteléket.

    A spárga fás részét vágjuk/törjük le, majd a többi részt vágjuk fel kisebb darabokra. Enyhén sós, lobogó vízben néhány perc alatt főzzük roppanósra, majd tegyük hideg vízbe.

    Az apróra felkockázott bacont egy serpenyőben pirítsuk le, majd emeljük ki a zsírból és hagyjuk kihűlni.

    A tojásokat sóval, borssal és őrölt szerecsendióval keverjük simára. Keverés közben csurgassuk hozzá a tejszínt.

    A lehűlt tésztát nyújtsuk ki vékonyra és helyezzük bele egy kivajazott piteformába. Osszuk el egyenletesen rajta a lehűlt bacon kockákat, a lecsepegtetett spárgát és reszeljünk rá sajtot, végül pedig óvatosan öntsük rá a tojásos keveréket.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt süssük szép világosbarnára.

    Tálalás előtt vegyük ki a pitét a formából, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá