Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztet a sóval keverjük el. Adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és morzsoljuk el a lisztben. Ha elmorzsoltuk, adjuk hozzá a tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Ha nem állna össze a tészta, egy kevés hideg vizet adjunk hozzá. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább fél órára.
Amíg hűl a tészta készítsük el a tölteléket.
A spárga fás részét vágjuk/törjük le, majd a többi részt vágjuk fel kisebb darabokra. Enyhén sós, lobogó vízben néhány perc alatt főzzük roppanósra, majd tegyük hideg vízbe.
Az apróra felkockázott bacont egy serpenyőben pirítsuk le, majd emeljük ki a zsírból és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat sóval, borssal és őrölt szerecsendióval keverjük simára. Keverés közben csurgassuk hozzá a tejszínt.
A lehűlt tésztát nyújtsuk ki vékonyra és helyezzük bele egy kivajazott piteformába. Osszuk el egyenletesen rajta a lehűlt bacon kockákat, a lecsepegtetett spárgát és reszeljünk rá sajtot, végül pedig óvatosan öntsük rá a tojásos keveréket.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt süssük szép világosbarnára.
Tálalás előtt vegyük ki a pitét a formából, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.