Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós torta recept

Sós torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 4 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 db teavaj
    • 1 ek só
    • 1 csomag túró
    • 1 ek cukor
    • 1 tk örölt piros paprika
    • 1 db élesztő
    • bors ízlés szerint
    • 1 dl langyos tej
    • 1 csokor petrezselyem zöld
    • 4 ek olaj
    • lilahagyma
    • szalámi
    • sós perec
    • újhagyma
    • kaliforniai paprika

    Elkészítése:
    A tortához pizza lapot készítettem,(de a boltba megvásárolható is megfelelő) a lisztet egy nagy tálba öntöttem a közepébe egy kis mélyedést hagytam, ahová ez előzetesen tejben felfuttatott élesztőt a 2 db tojást, a cukrot, a sót és az olajat öntöttem. Majd addig gyúrtam, míg a tészta teljesen elvált a tál falától. Félretettem kb. 30 percig kelni. Közben megcsináltam a tortához a töltelékeket, az első krémhez 4 db tojást főztem, majd miután kihűlt villával jó alaposan összetörtem, megsóztam megborsoztam. Majd egy robotgép segítségével, a vajjal összekevertem, hogy egy krémet kapja utolsó lépésként hozzáadtam a finomra aprított petrezselyem zöldet is. A második krém egy körözött melyhez a túrót összetörtem, majd ízlés szerint fűszereztem só, bors, örült piros paprika, illetve csípős paprikakrém is került bele. Ezekhez szintén robotgép segítségével hozzákevertem a szobahőmérsékletű vajat és ezzel a krémek el is készültek. Miután a tészta megkelt, 2 felé osztottam és lisztes deszkán kissé kinyújtottam. 22cm átmérőjű kapcsos tortaformában arany barnára sütöttem, mielőtt még betettem volna, hogy semmiképpen se száradjon ki az egyik lapot paradicsomszósszal a másikat pedig fokhagymás olajjal kentem be. Amint megsült vártam egy kicsit és azután az első lapot megkentem a körözöttel, rá fektettem a másik lapot és az egész tortát a tojásos krémmel vontam be. A díszítésnek csak a fantázia szabhat határ én erre zöldségeket: lilahagymát, újhagymát, paprikát, retket, valamit, ropit, száraz szalámit és csirkemell sonkát használtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá