Sós rúd recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 2 tk só
- 1 dl olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- Sós máz:
- 3 ek liszt
- 1 kk só
- víz
Elkészítése:
A tejet kis cukorral langyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor feljött, beleöntjük a lisztbe, sózzuk, olajat teszünk hozzá. Összeállítjuk előbb kézzel, majd robotgéppel kidagasztjuk.
kb 1-2 órát kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. Kis gombócokat csípünk belőle, majd rudakká simítjuk. A tepsibe rakosgatjuk őket, megkenjük felvert tojással és 200 fokos sütőbe toljuk. Kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Ezután a mázhoz a lisztet, a sót kevés vízzel összekeverjük, majd nylon zacskóba öntjük, aminek picit kivágjuk az egyik sarkát. A kisült rudakat a sütőből kihúzva megszórjuk a sós liszttel, majd kicsit még visszatoljuk sülni – ehhez már csak 1-2 perc kell.
Érdemes rögtön 2 adaggal kezdeni, nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »