Sós rúd recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 2 tk só
- 1 dl olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- Sós máz:
- 3 ek liszt
- 1 kk só
- víz
Elkészítése:
A tejet kis cukorral langyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor feljött, beleöntjük a lisztbe, sózzuk, olajat teszünk hozzá. Összeállítjuk előbb kézzel, majd robotgéppel kidagasztjuk.
kb 1-2 órát kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. Kis gombócokat csípünk belőle, majd rudakká simítjuk. A tepsibe rakosgatjuk őket, megkenjük felvert tojással és 200 fokos sütőbe toljuk. Kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Ezután a mázhoz a lisztet, a sót kevés vízzel összekeverjük, majd nylon zacskóba öntjük, aminek picit kivágjuk az egyik sarkát. A kisült rudakat a sütőből kihúzva megszórjuk a sós liszttel, majd kicsit még visszatoljuk sülni – ehhez már csak 1-2 perc kell.
Érdemes rögtön 2 adaggal kezdeni, nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »