Sós olajos kifli (felezős) recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (BL55 vagy BL90)
- 2,5 dl tej
- 1,25 dl étolaj
- 2 teáskanál só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 evőkanál tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A kimért liszthez hozzáadjuk a sót, majd jól elkeverjük, hogy a később belekerülő élesztő rendesen megkeljen.
Hozzáadjuk a tejet, olajat és utoljára az előzetesen, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Kézzel vagy robotgéppel kelt tészta “keménységűre” gyúrjuk a tésztát és kelni hagyjuk kb. 30-45 percig.
A már megkelt tésztát 4 részre vágjuk és cipónak formázzuk. Hagyjuk kelni még 15 percet.
A cipókat nagyjából kör alakúra nyújtjuk, majd sugárirányban 8 részre vágjuk.
Az előre kivajazott tepsire rakjuk (vagy szilikon bevonatú sütőpapírra) a feltekert kifliket, tojással megkenjük, majd a kiflik közé pici margarin kockákat rakunk, annak érdekében, hogy ne süljenek össze és ropogósabb legyen.
25-30 percig sütjük 200°C-on.
Tipp:
A kifliket ízlés szerint bármivel megtölthetjük/megszórhatjuk. Én gyakran virslivel, illetve füstölt karaván sajttal, illetve szezámmaggal szoktam elkészíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »