Sós olajos kifli (felezős) recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (BL55 vagy BL90)
- 2,5 dl tej
- 1,25 dl étolaj
- 2 teáskanál só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 evőkanál tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A kimért liszthez hozzáadjuk a sót, majd jól elkeverjük, hogy a később belekerülő élesztő rendesen megkeljen.
Hozzáadjuk a tejet, olajat és utoljára az előzetesen, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Kézzel vagy robotgéppel kelt tészta “keménységűre” gyúrjuk a tésztát és kelni hagyjuk kb. 30-45 percig.
A már megkelt tésztát 4 részre vágjuk és cipónak formázzuk. Hagyjuk kelni még 15 percet.
A cipókat nagyjából kör alakúra nyújtjuk, majd sugárirányban 8 részre vágjuk.
Az előre kivajazott tepsire rakjuk (vagy szilikon bevonatú sütőpapírra) a feltekert kifliket, tojással megkenjük, majd a kiflik közé pici margarin kockákat rakunk, annak érdekében, hogy ne süljenek össze és ropogósabb legyen.
25-30 percig sütjük 200°C-on.
Tipp:
A kifliket ízlés szerint bármivel megtölthetjük/megszórhatjuk. Én gyakran virslivel, illetve füstölt karaván sajttal, illetve szezámmaggal szoktam elkészíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

