Sonkás tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 2 marék rétesliszt
- 5-7 dl tej, hogy gyúrható tésztát kapjunk
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- só ízlés szerint
- 1 dl olaj
Töltelék:
- 25 dkg margarin
- 7 gerezd fokhagyma összezúzva (ízlés szerint variálható)
- gépsonka apró kockákra vágva
Elkészítése: Tészta:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval összedolgozzuk. Kelesztjük, négy részre osztjuk és kisodorjuk kb 1 cm vastagra.
A töltelékhez felolvasztjuk a margarint, beletesszük az összezúzott fokhagymát, ezzel kenjük meg a kisodort tésztát, majd rászórjuk a kockára vágott sonkát és a reszelt sajtot. Felcsavarjuk mint a kalácsot és ujjnyi csigákat vágunk belőle. Tojással megkenjük, megszórhatjuk köménymaggal, szezámmaggal, sajttal és aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
A rétesliszt elhagyható, illetve a tejből sem tettem bele a 7 dl-t, mert túl lágy lett volna a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »