Sonkás tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 2 marék rétesliszt
- 5-7 dl tej, hogy gyúrható tésztát kapjunk
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- só ízlés szerint
- 1 dl olaj
Töltelék:
- 25 dkg margarin
- 7 gerezd fokhagyma összezúzva (ízlés szerint variálható)
- gépsonka apró kockákra vágva
Elkészítése: Tészta:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval összedolgozzuk. Kelesztjük, négy részre osztjuk és kisodorjuk kb 1 cm vastagra.
A töltelékhez felolvasztjuk a margarint, beletesszük az összezúzott fokhagymát, ezzel kenjük meg a kisodort tésztát, majd rászórjuk a kockára vágott sonkát és a reszelt sajtot. Felcsavarjuk mint a kalácsot és ujjnyi csigákat vágunk belőle. Tojással megkenjük, megszórhatjuk köménymaggal, szezámmaggal, sajttal és aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
A rétesliszt elhagyható, illetve a tejből sem tettem bele a 7 dl-t, mert túl lágy lett volna a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »