Sonkás-tejfölös szív recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1,5 pohár tejföl
- 20 dkg sonka
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- oregánó
- rozmaring
- só
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- paprikakrém
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A kiolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom.
A hagymát és a sonkát apró kockára vágom, tálba teszem, majd mellédobom a felszeletelt paprikát, paradicsomot és a felaprított petrezselyemzöldet (-ebből egy keveset díszítésnek félrerakok).
Ráöntöm a tejfölt, ízesítem ízlés szerint a fűszerekkel, fokhagymával, majd a tésztát vékonyan olajjal lekenem és erre rákanalazom a sonkás-tejfölös masszát szépen elosztva.
Két szélét kissé behajtom, majd óvatosan feltekerem és egy szív alakú, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába igazítom.
Lekenem tojással a tetejét, majd meghintem petrezselyemzölddel, megpetyegtetem paprikakrémmel, és 35 perc alatt készre sütöm.
Melegen, hidegen egyaránt szeletelhető, és mennyei finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »