Sonkás-sajtos kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- fél dl tej
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- sajt
Krém:
- 20 dkg sonka
- 1 pohár tejföl
- 1 kis tömlős sajt
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benn az élesztőt, majd a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük, majd kelesztés után három egyenlő részre osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk lisztezett deszkán kör alakúra, és nyolc egyenlő részre vágjuk. Megtöltjük a következő krémmel: a sonkát apróra felvágjuk és összekeverjük a tömlős sajttal és a tejföllel. Egy kiskanálnyit eloszlatunk a tésztán, majd feltekerjük. Lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

