Sonkás-sajtos kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- fél dl tej
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- sajt
Krém:
- 20 dkg sonka
- 1 pohár tejföl
- 1 kis tömlős sajt
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benn az élesztőt, majd a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük, majd kelesztés után három egyenlő részre osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk lisztezett deszkán kör alakúra, és nyolc egyenlő részre vágjuk. Megtöltjük a következő krémmel: a sonkát apróra felvágjuk és összekeverjük a tömlős sajttal és a tejföllel. Egy kiskanálnyit eloszlatunk a tésztán, majd feltekerjük. Lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.