Sonkás-sajtos kifli recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- fél dl tej
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- sajt
Krém:
- 20 dkg sonka
- 1 pohár tejföl
- 1 kis tömlős sajt
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benn az élesztőt, majd a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük, majd kelesztés után három egyenlő részre osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk lisztezett deszkán kör alakúra, és nyolc egyenlő részre vágjuk. Megtöltjük a következő krémmel: a sonkát apróra felvágjuk és összekeverjük a tömlős sajttal és a tejföllel. Egy kiskanálnyit eloszlatunk a tésztán, majd feltekerjük. Lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »