Sonkás-sajtos kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • fél dl tej
  • 1 kk cukor
  • 1 tk só
  • sajt

Krém:

  • 20 dkg sonka
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kis tömlős sajt

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benn az élesztőt, majd a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük, majd kelesztés után három egyenlő részre osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk lisztezett deszkán kör alakúra, és nyolc egyenlő részre vágjuk. Megtöltjük a következő krémmel: a sonkát apróra felvágjuk és összekeverjük a tömlős sajttal és a tejföllel. Egy kiskanálnyit eloszlatunk a tésztán, majd feltekerjük. Lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.