Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos fenyő recept

Sonkás-sajtos fenyő
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 1 tk só
    • 2 tk cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dl langyos víz

    Töltelékhez:

    • 30 dkg sonka vagy párizsi
    • 7-8 dkg sajt
    • 3-4 gerezd fokhagyma

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • napraforgó vagy szezámmag

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a margarint, majd a felfuttatott élesztőt és elkezdjük összegyúrni. Annyi vizet adunk hozzá, hogy puha, de nem ragadós tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A töltelékhez a sonkát vagy a párizsit apróra felvágjuk és összekeverjük a reszelt sajttal. A fokhagymát lereszeljük.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk és két részre osztjuk. Két egyforma háromszöget nyújtunk belőle. Az egyiket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük a fokhagymával, majd rászórjuk a sonkás-sajtos keveréket, majd rátesszük a másik tésztalapot. Fenyő formát alakítunk ki belőle. Bevágásokat ejtünk a háromszög hosszabbik oldalain, majd megcsavarjuk.
    DSC02975
    DSC02976
    Felvert tojással megkenjük, esetleg szórhatunk rá szezámmagot vagy napraforgómagot és 180 fokon 25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá