Sonkás-sajtos fenyő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 1 tk só
- 2 tk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos víz
Töltelékhez:
- 30 dkg sonka vagy párizsi
- 7-8 dkg sajt
- 3-4 gerezd fokhagyma
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- napraforgó vagy szezámmag
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a margarint, majd a felfuttatott élesztőt és elkezdjük összegyúrni. Annyi vizet adunk hozzá, hogy puha, de nem ragadós tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a sonkát vagy a párizsit apróra felvágjuk és összekeverjük a reszelt sajttal. A fokhagymát lereszeljük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és két részre osztjuk. Két egyforma háromszöget nyújtunk belőle. Az egyiket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük a fokhagymával, majd rászórjuk a sonkás-sajtos keveréket, majd rátesszük a másik tésztalapot. Fenyő formát alakítunk ki belőle. Bevágásokat ejtünk a háromszög hosszabbik oldalain, majd megcsavarjuk.
Felvert tojással megkenjük, esetleg szórhatunk rá szezámmagot vagy napraforgómagot és 180 fokon 25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »