Sajtos-zöldfűszeres kockák recept

Elkészítése:
A liszt közepébe csinálunk egy mélyedést, majd beleszórjuk ide a porélesztőt, a cukrot és ráborítjuk a langyos tejet. Befedjük liszttel a tetejét és megvárjuk, amíg felpúposodik a közepe.
Ezután hozzáadjuk a sót, a tojás sárgáját és a margarint. Alaposan összedagasztjuk és lefedve kelesztjük 1 órát.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1 cm vastagra. A sajtkrémet, a vajkrémet, a margarint és a lisztet alaposan kikeverjük robotgéppel és rákenjük a tészta tetejére.
Hajtogatás:
A tésztának a rövidebbik oldalát fordítjuk magunk felé, és felülről a harmadáig lehajtjuk.
Ezután alulról ráhajtjuk a teljes szabadon maradt tésztát, majd a két szélét behajtjuk úgy, hogy középen összeérjenek és ezeket is egymásra hajtjuk.
Hűtőben 15 percig pihentetjük, majd ezt a folyamatot megismételjük még 2x.
A végén kinyújtjuk kb 2 cm vastagra.
A tetejét átlósan megvagdaljuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt (Edámi) sajttal.
Feldaraboljuk kb 5×5 cm-es darabokra és pihentetjük 30 percet.
Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 160 fokon megsütüjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »