Sajtos-zöldfűszeres kockák recept

Elkészítése:
A liszt közepébe csinálunk egy mélyedést, majd beleszórjuk ide a porélesztőt, a cukrot és ráborítjuk a langyos tejet. Befedjük liszttel a tetejét és megvárjuk, amíg felpúposodik a közepe.
Ezután hozzáadjuk a sót, a tojás sárgáját és a margarint. Alaposan összedagasztjuk és lefedve kelesztjük 1 órát.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1 cm vastagra. A sajtkrémet, a vajkrémet, a margarint és a lisztet alaposan kikeverjük robotgéppel és rákenjük a tészta tetejére.
Hajtogatás:
A tésztának a rövidebbik oldalát fordítjuk magunk felé, és felülről a harmadáig lehajtjuk.
Ezután alulról ráhajtjuk a teljes szabadon maradt tésztát, majd a két szélét behajtjuk úgy, hogy középen összeérjenek és ezeket is egymásra hajtjuk.
Hűtőben 15 percig pihentetjük, majd ezt a folyamatot megismételjük még 2x.
A végén kinyújtjuk kb 2 cm vastagra.
A tetejét átlósan megvagdaljuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt (Edámi) sajttal.
Feldaraboljuk kb 5×5 cm-es darabokra és pihentetjük 30 percet.
Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 160 fokon megsütüjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »