Hozzávalók:
Hajtogatáshoz:
Tetejére:
Elkészítése:
A liszt közepébe csinálunk egy mélyedést, majd beleszórjuk ide a porélesztőt, a cukrot és ráborítjuk a langyos tejet. Befedjük liszttel a tetejét és megvárjuk, amíg felpúposodik a közepe.
Ezután hozzáadjuk a sót, a tojás sárgáját és a margarint. Alaposan összedagasztjuk és lefedve kelesztjük 1 órát.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1 cm vastagra. A sajtkrémet, a vajkrémet, a margarint és a lisztet alaposan kikeverjük robotgéppel és rákenjük a tészta tetejére.
A tésztának a rövidebbik oldalát fordítjuk magunk felé, és felülről a harmadáig lehajtjuk.
Ezután alulról ráhajtjuk a teljes szabadon maradt tésztát, majd a két szélét behajtjuk úgy, hogy középen összeérjenek és ezeket is egymásra hajtjuk.
Hűtőben 15 percig pihentetjük, majd ezt a folyamatot megismételjük még 2x.
A végén kinyújtjuk kb 2 cm vastagra.
A tetejét átlósan megvagdaljuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt (Edámi) sajttal.
Feldaraboljuk kb 5×5 cm-es darabokra és pihentetjük 30 percet.
Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 160 fokon megsütüjük.