Sajtos-zöldfűszeres kockák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 cs porélesztő
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 tk só
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg margarin

Hajtogatáshoz:

  • 10 dkg zöldfűszeres sajtkrém
  • 10 dkg zöldfűszeres vajkrém
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg liszt

Tetejére:

  • 1 tojás
  • reszelt Edámi sajt

Elkészítése:

A liszt közepébe csinálunk egy mélyedést, majd beleszórjuk ide a porélesztőt, a cukrot és ráborítjuk a langyos tejet. Befedjük liszttel a tetejét és megvárjuk, amíg felpúposodik a közepe.

Ezután hozzáadjuk a sót, a tojás sárgáját és a margarint. Alaposan összedagasztjuk és lefedve kelesztjük 1 órát.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1 cm vastagra. A sajtkrémet, a vajkrémet, a margarint és a lisztet alaposan kikeverjük robotgéppel és rákenjük a tészta tetejére.

Hajtogatás:

A tésztának a rövidebbik oldalát fordítjuk magunk felé, és felülről a harmadáig lehajtjuk.

Ezután alulról ráhajtjuk a teljes szabadon maradt tésztát, majd a két szélét behajtjuk úgy, hogy középen összeérjenek és ezeket is egymásra hajtjuk.

Hűtőben 15 percig pihentetjük, majd ezt a folyamatot megismételjük még 2x.

A végén kinyújtjuk kb 2 cm vastagra.

A tetejét átlósan megvagdaljuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt (Edámi) sajttal.

Feldaraboljuk kb 5×5 cm-es darabokra és pihentetjük 30 percet.

Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 160 fokon megsütüjük.