Sajtos, virslis tekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 6 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 2,5 dl olaj
- 1 csomag friss élesztő
A töltelékhez:
- olvasztott margarin
- kb 5 natúr ömlesztett sajt
- kb 6 virsli
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál tejföl
- kevés reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta alapanyagaiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk, hat cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kerekre kinyújtjuk és 12 háromszögre vágjuk.Minden szeletet megkenünk olvasztott margarinnal, a szélesebb részére sajtot nyomunk, majd egy kis virslit fektetünk a tésztára, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól egy kicsit távolabb, majd a tetejét lekenjük a tojás, tejföl keverékével és a tetejére sajtot szórunk.
180 fokos előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »