Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, virslis tekercs recept

Sajtos, virslis tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 6 dl tej
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál só
    • 2,5 dl olaj
    • 1 csomag friss élesztő

    A töltelékhez:

    • olvasztott margarin
    • kb 5 natúr ömlesztett sajt
    • kb 6 virsli

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál tejföl
    • kevés reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagaiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk, hat cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kerekre kinyújtjuk és 12 háromszögre vágjuk.Minden szeletet megkenünk olvasztott margarinnal, a szélesebb részére sajtot nyomunk, majd egy kis virslit fektetünk a tésztára, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól egy kicsit távolabb, majd a tetejét lekenjük a tojás, tejföl keverékével és a tetejére sajtot szórunk.

    180 fokos előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá