Sajtos, virslis tekercs recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 6 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 2,5 dl olaj
- 1 csomag friss élesztő
A töltelékhez:
- olvasztott margarin
- kb 5 natúr ömlesztett sajt
- kb 6 virsli
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál tejföl
- kevés reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta alapanyagaiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk, hat cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kerekre kinyújtjuk és 12 háromszögre vágjuk.Minden szeletet megkenünk olvasztott margarinnal, a szélesebb részére sajtot nyomunk, majd egy kis virslit fektetünk a tésztára, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól egy kicsit távolabb, majd a tetejét lekenjük a tojás, tejföl keverékével és a tetejére sajtot szórunk.
180 fokos előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.