Sajtos, virslis tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 6 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 2,5 dl olaj
  • 1 csomag friss élesztő

A töltelékhez:

  • olvasztott margarin
  • kb 5 natúr ömlesztett sajt
  • kb 6 virsli

A tetejére:

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • kevés reszelt sajt

Elkészítése:

A tészta alapanyagaiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk, hat cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kerekre kinyújtjuk és 12 háromszögre vágjuk.Minden szeletet megkenünk olvasztott margarinnal, a szélesebb részére sajtot nyomunk, majd egy kis virslit fektetünk a tésztára, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól egy kicsit távolabb, majd a tetejét lekenjük a tojás, tejföl keverékével és a tetejére sajtot szórunk.

180 fokos előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.