Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos- túrós pogácsa recept

Sajtos- túrós pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 32 dkg kenyérliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 mk cukor
    • 1,5 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 ek tejföl vagy joghurt
    • 5 dkg margarin

    Krém:

    • 10 dkg túró
    • 5 dkg margarin
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 1 mk só
    • frissen őrölt bors
    • egy egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez és reszelt sajt a szóráshoz

    Elkészítése:

    Előző este elkészítjük a tésztát. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A kenyérlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a margarint, a tojás sárgáját, végül pedig a felfutott élesztőt (ügyeljünk arra, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen). A tésztát ezután szépen kidagasztjuk és kb 20 percig pihentetjük.

    A krém hozzávalóit összekeverjük és kihabosítjuk.

    Ezután kinyújtjuk, a túrós krémet rákenjük és könyvtechnikával (azaz, alulról és felülről, majd jobbról- balról behajtjuk) meghajtogatjuk, majd a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük, még aznap este ezt a nyújtás és hajtás folyamatot, még kétszer ismételjük meg.

    Másnap reggel vegyük ki a tésztát. Nyújtsuk ki és utoljára hajtsuk meg. Ezután 1 órát hagyjuk szobahőmérsékleten feléledni a tésztát.

    Ezután nyújtsuk ki kb 2 cm vastagra, a tetejét késsel rácsozzuk be és közepes méretű szaggatóval szaggassuk ki, két tenyér élünkkel sodorjuk egységesre. Kenjük le a felvert tojással és szórjuk meg a reszelt sajttal. Pihentessük még 20 percet a tepsin, addig melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

    Ha sütőnk előkészült, tegyük be a pogikat és süssük 20-25 perc alatt készre.

    Tipp:

    Az elkészítési időnél nem vettem figyelembe a kelesztés idejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá