Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos tallér recept

Sajtos tallér
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • fél kg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g zsír esetleg vaj
    • 1/2 csomag sütőpor
    • kb. 1 dl tej vagy tejföl
    • 1 kávéskanál őrölt kömény
    • 2 kávéskanál só
    • 100-150 g reszelt sajt.

    Elkészítése:
    A lisztbe belemorzsolom a zsírt, beleteszem a sót, köményt és a sütőport, összekeverem. Hozzáadom a reszelt sajtot. A tojást elhabarom fél deci tejjel vagy tejföllel, beleöntöm. Villával, majd kézzel összegyúrom, és még annyi tejet (tejfölt) öntök hozzá, hogy összeálljon, de ne legyen túl lágy. Meg kell kóstolni, mert a só megfelelő aránya nagyon fontos! Ha kell, gyúrok még hozzá sót.
    A tésztát kb. félóráig pihentetem. Akkora golyókat gömbölyítek, amekkora egy főtt tojás sárgája. A kekszsütőt a gázlángon felforrósítom, és mivel nagyobb fajta, és téglalap alakú, épp 3 kekszet tudok sütni egyszerre. Az első előtt vékonyan megkenem zsiradékkal, a többinél már nem kell. A megsült tallérokat egyenes felületen hagyom kihűlni. Hidegen légmentesen csomagolom, hetekig eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá