Sajtos-sonkás rétes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A réteslapokat egyenként megkenjük olajjal, majd egymásra tesszük. A 2 tojást elkeverjük a sóval, a borssal, az apróra vágott újhagymával, metélőhagymával vagy póréhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot, és jól elkeverjük. A sonkát a réteslapra tesszük úgy, hogy a szélén 2-3 centi üresen maradjon. (Én itt tettem rá az extra adag lapka sajtot.)
Rákenjük a sajtos masszát, a végeit behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, majd feltekerjük, mint a rétest.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal/reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Én most ementáli- és füstölt sajtot használtam, és egy kis petrezselymet is aprítottam bele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.