Sajtos-sonkás rétes recept

Elkészítése:
A réteslapokat egyenként megkenjük olajjal, majd egymásra tesszük. A 2 tojást elkeverjük a sóval, a borssal, az apróra vágott újhagymával, metélőhagymával vagy póréhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot, és jól elkeverjük. A sonkát a réteslapra tesszük úgy, hogy a szélén 2-3 centi üresen maradjon. (Én itt tettem rá az extra adag lapka sajtot.)
Rákenjük a sajtos masszát, a végeit behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, majd feltekerjük, mint a rétest.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal/reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Én most ementáli- és füstölt sajtot használtam, és egy kis petrezselymet is aprítottam bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »