Sajtos-sonkás rétes recept

Elkészítése:
A réteslapokat egyenként megkenjük olajjal, majd egymásra tesszük. A 2 tojást elkeverjük a sóval, a borssal, az apróra vágott újhagymával, metélőhagymával vagy póréhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot, és jól elkeverjük. A sonkát a réteslapra tesszük úgy, hogy a szélén 2-3 centi üresen maradjon. (Én itt tettem rá az extra adag lapka sajtot.)
Rákenjük a sajtos masszát, a végeit behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, majd feltekerjük, mint a rétest.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal/reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Én most ementáli- és füstölt sajtot használtam, és egy kis petrezselymet is aprítottam bele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »