Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű juhtúrós sajtos rúd recept

Egyszerű juhtúrós sajtos rúd
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 25 dkg juhtúró
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 csapott kávéskanál só

    A tetejére

    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg reszelt trappista sajt

    Elkészítés

    A juhtúrót, a margarint, a lisztet és a sót alaposan összegyúrjuk. A tészta könnyen kezelhető, puha állagú lesz.

    A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, majd bőségesen megszórjuk a reszelt sajttal.

    Derelyevágóval vagy pizzavágóval tetszőleges méretű rudakat vágunk. A csíkokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

    180 °C-on aranyszínűre sütjük. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert a megégett sajt kesernyés lehet.

    Tipp

    A tésztába kevés őrölt köményt vagy fokhagymaport is keverhetünk. A rudak frissen a legfinomabbak, de fémdobozban több napig is ropogósak maradnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek