Egyszerű juhtúrós sajtos rúd recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 25 dkg juhtúró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg finomliszt
- 1 csapott kávéskanál só
A tetejére
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés
A juhtúrót, a margarint, a lisztet és a sót alaposan összegyúrjuk. A tészta könnyen kezelhető, puha állagú lesz.
A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, majd bőségesen megszórjuk a reszelt sajttal.
Derelyevágóval vagy pizzavágóval tetszőleges méretű rudakat vágunk. A csíkokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
180 °C-on aranyszínűre sütjük. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert a megégett sajt kesernyés lehet.
Tipp
A tésztába kevés őrölt köményt vagy fokhagymaport is keverhetünk. A rudak frissen a legfinomabbak, de fémdobozban több napig is ropogósak maradnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »









