Sajtos rúd recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 kis pohár tejföl (140 g)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt trapista sajt
- 1 kávéskanál só
- 1 csomag sütőpor
- szezámmag
- egész kömény
Elkészítése:
A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, 1 egész tojást és 1 tojás fehérjét, a sót, a tejfölt és a reszelt sajtot.
Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
Ezután a tésztát kb 2,5 cm vastagra nyújtjuk és a tetejét megkenjük 1 felvert tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és egész köménnyel.
A tésztát éles késsel vagy pizza vágóval 1*6 cm-es rudakra vágunk.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben takarék lángon szép aranyszínűre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.