Sajtos rúd

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl (140 g)
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt trapista sajt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • szezámmag
  • egész kömény

Elkészítése:

A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, 1 egész tojást és 1 tojás fehérjét, a sót, a tejfölt és a reszelt sajtot.

Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.

Ezután a tésztát kb 2,5 cm vastagra nyújtjuk és a tetejét megkenjük 1 felvert tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és egész köménnyel.

A tésztát éles késsel vagy pizza vágóval 1*6 cm-es rudakra vágunk.

A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben takarék lángon szép aranyszínűre sütjük.