Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, ropogós tallér recept

Sajtos, ropogós tallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g liszt
    • 1 púpos kk só
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 100 g trappista sajt
    • 100 g tejföl
    • 50 g margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a margarint, belereszeljük a sajtot. Kézzel alaposan összedolgozzuk. Könnyen kezelhető, nem ragadós és nem is kemény tészta a végeredmény.

    A masszából kisebb darabokat tépünk és a két tenyerünk között apró golyókat sodrunk. A tallérsütőt alaposan felforrósítjuk és a golyókat rövid idő alatt szép barnára sütjük.

    Tipp:

    Kis családom nagyon kedveli ezt a fajta finomságot. Már sokféle receptet kipróbáltam, amik jók voltak és mindig elfogyott a végeredmény, de valahogy egyik sem volt az igazi. Ezért tovább kísérleteztem és kutakodtam. Most azt hiszem, hogy megtaláltam, amit kerestem. Tökéletesen ropogós sajtost sikerült sütni, aminek nagyon örülök. Tuti biztos, hogy máskor is ezt a receptet fogom használni.
    65 db tallér lett ebből az adag tésztából.

    A sajtos, ropogós tallér kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 360 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá