Sajtos ropi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 bögre finomliszt (2,5 dl-es a bögre)
- 20 dkg vaj
- 1-2 tk só
- 25 dkg reszelt sajt
- 5 ek krémsajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- durva szemű só a szóráshoz
Elkészítése:
A lisztet egy tálbe tesszük a vajjal, sóval, sajttal és a krémsajttal, majd jól összegyúrjuk. A tészta lágy lesz, de nem baj.
Lisztezett felületen kb fél cm vastagra nyújtjuk, majd kb fél cm széles és 20 cm hosszú rudakra vágjuk.
A ropikat sütőpapíros tepsibe tesszük egymás mellé közel, majd felvert tojással lekenjük és megszórjuk sóval.
180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »