Sajtos roló recept

Elkészítése:
A vajas tésztát kiolvasztom és lisztezett deszkán kb 2 mm-re vastagra, téglalap alakúra kinyújtom. A kinyújtott tésztából egy éles kés segítségével 2 cm-es csíkokat vágunk (a kés élét belisztezem, hogy ne ragadjon rá a tészta).
A fém csöveket véknyan vajjal bekenem és feltekerem a tésztacsíkokat. A cső végétől kb fél centi maradjon ki, hogy könnyen le lehessen venni a kisült rolókat. A csíkok kissé fedjék egymást, így sülés közben nem fognak szétnyílni. A feltekert tésztát tojás sárgájával lekenem, vajazott, kilisztezett tepsibe teszem és megsütöm. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 15 perc alatt szép pirosra sütöm őket.
A kisült tésztát még forrón leveszem a csőről. Kesztyű vagy konyharuha segítségével megfogom a cső végét és kissé megtekerem, hogy a tészta leváljon a csőről, közben másik kezemmel tartom a rolót. A kisült rolókat félreteszem, hogy kihűljenek.
A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk. A tűzről levéve még forrón hozzákeverjük a tojás sárgákat. A vajat habosra keverem és hozzáadom a tojás sárgás krémet. A vajas krémhez a reszelt sajtot is hozzáadom, ha szükséges sózom.
A sajtkrémet tortadíszítő segítségével a rolókba töltöm. Sajtkrém a rolók végén is bőven legyen, mert reszelt sajtba mártjuk és így szépen bele fog ragadni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »