Hozzávalók:
Díszítés:
Elkészítése:
A vajas tésztát kiolvasztom és lisztezett deszkán kb 2 mm-re vastagra, téglalap alakúra kinyújtom. A kinyújtott tésztából egy éles kés segítségével 2 cm-es csíkokat vágunk (a kés élét belisztezem, hogy ne ragadjon rá a tészta).
A fém csöveket véknyan vajjal bekenem és feltekerem a tésztacsíkokat. A cső végétől kb fél centi maradjon ki, hogy könnyen le lehessen venni a kisült rolókat. A csíkok kissé fedjék egymást, így sülés közben nem fognak szétnyílni. A feltekert tésztát tojás sárgájával lekenem, vajazott, kilisztezett tepsibe teszem és megsütöm. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb 15 perc alatt szép pirosra sütöm őket.
A kisült tésztát még forrón leveszem a csőről. Kesztyű vagy konyharuha segítségével megfogom a cső végét és kissé megtekerem, hogy a tészta leváljon a csőről, közben másik kezemmel tartom a rolót. A kisült rolókat félreteszem, hogy kihűljenek.
A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk. A tűzről levéve még forrón hozzákeverjük a tojás sárgákat. A vajat habosra keverem és hozzáadom a tojás sárgás krémet. A vajas krémhez a reszelt sajtot is hozzáadom, ha szükséges sózom.
A sajtkrémet tortadíszítő segítségével a rolókba töltöm. Sajtkrém a rolók végén is bőven legyen, mert reszelt sajtba mártjuk és így szépen bele fog ragadni.