Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos puffancs recept

Sajtos puffancs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl víz
    • 3 ek tejföl
    • 6 dkg vaj
    • 1 tk só
    • 1 ek cukor

    Töltelék:

    • 10 dkg natúr krémsajt
    • 1 ek tejföl
    • 5 dkg reszelt sajt ezeket összekeverjük

    A tetejére

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros vízben, és jól kidolgozzuk az összetevőkkel. Sima felületűre dagasztjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztából másfél diónyi méretű darabokat szaggatunk, kézzel kilapítjuk kör alakúvá, és a közepébe teszünk a töltelékből kb. egy fél kiskanálnyit.

    Kettéhajtjuk a lapot összenyomkodjuk és gombócot formázzuk. Mindegyik tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. 190 fokon, kb 15 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Különlegesen puha, sajtos finomság, tavaly ezüstérmet nyertem vele az egyik sütemény fesztiválon

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá