Sajtos puffancs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl víz
  • 3 ek tejföl
  • 6 dkg vaj
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor

Töltelék:

  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1 ek tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt ezeket összekeverjük

A tetejére

  • 1 egész tojás felverve
  • reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros vízben, és jól kidolgozzuk az összetevőkkel. Sima felületűre dagasztjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztából másfél diónyi méretű darabokat szaggatunk, kézzel kilapítjuk kör alakúvá, és a közepébe teszünk a töltelékből kb. egy fél kiskanálnyit.

Kettéhajtjuk a lapot összenyomkodjuk és gombócot formázzuk. Mindegyik tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. 190 fokon, kb 15 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Különlegesen puha, sajtos finomság, tavaly ezüstérmet nyertem vele az egyik sütemény fesztiválon