Sajtos pogácsa 2in1 recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 kg sima liszt
- 50 dkg margarin
- 300 g 20%-os tejföl
- 100 g élesztő
- 1 ek só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
- langyos tej a dagasztáshoz
- 1 kk cukor
- 40 dkg reszelt (keményebb) sajt
- magvak, ízlés szerint bármilyen
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, majd a margarinnal elmorzsoljuk, összedolgozzuk. Az élesztőt kevés, langyos tejben, pici cukorral
felfuttatjuk és hozzáöntjük a liszthez, beletesszük a tejfölt, a 2 tojást és kidagasztjuk, ha sűrű, tejjel lazítjuk.
A tésztagombócot 45-50 perc pihentetés/kelesztés után kb 2-3 centi vastagra nyújtjuk, éles késsel berácsozzuk vagy
csíkozzuk, kerekre kiszaggatjuk.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és igény szerint megsózzuk, majd sütőpapírral bélelt lemezre téve 180
fokon szép aranybarnára sütjük, a sülési idő kb 20 perc.
A szaggatásból megmaradt csücsköket újra össze kell gyúrni és abból lesz a 2. képen látható sajtos lepény.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.