Sajtos pogácsa 2in1 recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg sima liszt
- 50 dkg margarin
- 300 g 20%-os tejföl
- 100 g élesztő
- 1 ek só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
- langyos tej a dagasztáshoz
- 1 kk cukor
- 40 dkg reszelt (keményebb) sajt
- magvak, ízlés szerint bármilyen
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, majd a margarinnal elmorzsoljuk, összedolgozzuk. Az élesztőt kevés, langyos tejben, pici cukorral
felfuttatjuk és hozzáöntjük a liszthez, beletesszük a tejfölt, a 2 tojást és kidagasztjuk, ha sűrű, tejjel lazítjuk.
A tésztagombócot 45-50 perc pihentetés/kelesztés után kb 2-3 centi vastagra nyújtjuk, éles késsel berácsozzuk vagy
csíkozzuk, kerekre kiszaggatjuk.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és igény szerint megsózzuk, majd sütőpapírral bélelt lemezre téve 180
fokon szép aranybarnára sütjük, a sülési idő kb 20 perc.
A szaggatásból megmaradt csücsköket újra össze kell gyúrni és abból lesz a 2. képen látható sajtos lepény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »