Sajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
- 1 dl tej
 - 1 csapot ek. cukor
 - 4 dkg élesztő
 - 1 dl tejföl
 - 3 db 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 ek. só
 - 60 dkg liszt
 - 25 dkg margarin
 - 20 dkg sajt
 
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. A tejfölben 2 tojássárgáját és a sót jól elkeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk. Majd az egészet jól összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, utána a tésztát vékonyra nyújtjuk megszórjuk sajttal, majd feltekerjük és ismét fél órát pihentetjük.
Ezután, nyújtjuk, szaggatjuk, tetejét megkenjük tojással és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben ( kb. 160 C fokon kb. 15 percig) sütjük szép világosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
