Sajtos pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 csapot ek. cukor
- 4 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek. só
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. A tejfölben 2 tojássárgáját és a sót jól elkeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk. Majd az egészet jól összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, utána a tésztát vékonyra nyújtjuk megszórjuk sajttal, majd feltekerjük és ismét fél órát pihentetjük.
Ezután, nyújtjuk, szaggatjuk, tetejét megkenjük tojással és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben ( kb. 160 C fokon kb. 15 percig) sütjük szép világosra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »