Sajtos pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag szalalkáli
- 2 kávéskanál só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (plusz 1 a tetejére) - 30 dkg reszelt sajt (plusz a tetejére)
- 1 dl tejföl
- kevés tej
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ezután a szalalkálit kevés langyos tejben felfuttatjuk (kb fél dl) és a margarinos liszthez öntjük.
Hozzáadunk 2 kávés kanál sót, a tejfölt, a sajtot és a tojást.
Összegyúrjuk, kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tojással megkenjük a tetejét, reszelt sajttal megszórjuk és kiszaggatjuk (én a legkisebb pogácsaszaggatóval szoktam) és egy picit megsodorjuk az oldalát.
Előmelegített sütőben addig sütjük míg a teteje szép barna nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

