Sajtos pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
3 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag szalalkáli
- 2 kávéskanál só
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (plusz 1 a tetejére)
- 30 dkg reszelt sajt (plusz a tetejére)
- 1 dl tejföl
- kevés tej
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ezután a szalalkálit kevés langyos tejben felfuttatjuk (kb fél dl) és a margarinos liszthez öntjük.
Hozzáadunk 2 kávés kanál sót, a tejfölt, a sajtot és a tojást.
Összegyúrjuk, kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tojással megkenjük a tetejét, reszelt sajttal megszórjuk és kiszaggatjuk (én a legkisebb pogácsaszaggatóval szoktam) és egy picit megsodorjuk az oldalát.
Előmelegített sütőben addig sütjük míg a teteje szép barna nem lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.