Sajtos pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag szalalkáli
- 2 kávéskanál só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (plusz 1 a tetejére) - 30 dkg reszelt sajt (plusz a tetejére)
- 1 dl tejföl
- kevés tej
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ezután a szalalkálit kevés langyos tejben felfuttatjuk (kb fél dl) és a margarinos liszthez öntjük.
Hozzáadunk 2 kávés kanál sót, a tejfölt, a sajtot és a tojást.
Összegyúrjuk, kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tojással megkenjük a tetejét, reszelt sajttal megszórjuk és kiszaggatjuk (én a legkisebb pogácsaszaggatóval szoktam) és egy picit megsodorjuk az oldalát.
Előmelegített sütőben addig sütjük míg a teteje szép barna nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

