Sajtos pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
3 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag szalalkáli
  • 2 kávéskanál só
  • 1 egész tojás (plusz 1 a tetejére)
  • 30 dkg reszelt sajt (plusz a tetejére)
  • 1 dl tejföl
  • kevés tej

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ezután a szalalkálit kevés langyos tejben felfuttatjuk (kb fél dl) és a margarinos liszthez öntjük.

Hozzáadunk 2 kávés kanál sót, a tejfölt, a sajtot és a tojást.

Összegyúrjuk, kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tojással megkenjük a tetejét, reszelt sajttal megszórjuk és kiszaggatjuk (én a legkisebb pogácsaszaggatóval szoktam) és egy picit megsodorjuk az oldalát.

Előmelegített sütőben addig sütjük míg a teteje szép barna nem lesz.