Sajtos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg átszitált finomliszt
- 18 dkg margarin
- 10 dkg reszelt sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 evőkanál 20 %-os tejföl
- 1 csapott kávéskanál só
A krémhez:
- 1,5 dl tej
- 3 dkg finomliszt
- 10 dg teavaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csapott kávéskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál só
A díszítéshez:
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az átszitált liszttel elmorzsoljuk a margarint, megsózzuk és hozzákeverjük a a tésztához szükséges reszelt sajtot. Közepébe fészket készítünk, beleöntjük a tojás sárgákkal elkevert tejfölt, majd összegyúrjuk és 2 cipóba osztjuk.
Fél órai pihentetés után igen vékonyra kinyújtjuk és villával megszurkálva laponként perem nélküli sütőlapon vagy tepsi hátán 180 fokon 8-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
A tejből és lisztből állandó keverés mellett masszát főzünk, kihűtjük. Gépi habverővel habosra verjük a vajat, majd kanalanként hozzáhabosítjuk a masszát, belekeverjük a reszelt sajtot, sózzuk paprikázzuk, két részre osztjuk.
Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a másik lapot, rákenjük a maradék krémet, reszelt sajttal megszórjuk és falatnyi kockákra vágva tálra helyezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »