Sajtos pillangó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 80 dkg liszt
- 25 dkg margarin (hideg)
- só (ízlés szerint)
- 1 cs. sütőpor
- 3 dl tej
Krém hozzávalói:
- 90 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 25 dkg trappista sajt
- só (ízlés szerint)
- fűszer piros paprika (ízlés szerint)
- szerecsendió (fél mokkáskanál)
- őrölt kömény (ízlés szerint)
Ragasztáshoz:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Lisztet beletesszük egy nagy tálba. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, utána beletesszük a sót, a sütőport, és a tejet. Jól összegyúrjuk. Egy rugalmas tésztát kapunk.
Egy kicsit pihentetjük a tésztát, közben elkészítjük a krémet.
Egy tálban a puha margarint fakanállal szétnyomkodjuk. Lereszeljük a sajtot és beletesszük a margarinba és összekeverjük. Utána beletesszük a sót, a szerecsendiót, a fűszer pirospaprikát és a őrölt köményt. Az egészet jól összekeverjük.
A tészta cipót 4 egyenlő részre osztjuk. Az egyik cipót egy lisztezett sík felületen kinyújtsuk és megkenjük a margarinos-sajtos krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit. A második cipóval is így járunk el.
A két rudat szorosan egymás mellé helyezzük és egy éles késsel egyszerre a két rúdból kb. 1 cm széles szeleteket vágunk. ( A két tészta tekercs lesz egy pillangó).
Egyik tekercsnek az egyik oldalát (ahol a tészta vége látszik) bekenjük a felvert tojással és a másik tekercset hozzá “ragasztjuk”. (Képen jól látszik, hogy fog kinézni). Majd az összeragasztott tekercs oldalait középen az ujjunkkal összenyomjuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a “pillangókat”, de ne túl közel egymáshoz, mert sülés közben megnőnek. Így járunk el a tésztával, míg el nem fogy.
Előmelegített sütőben 180 fokon világos barnára sütjük.
Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat kívánok! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »