Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos perec recept

Sajtos perec
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 tk só
    • 20 dkg reszelt sajt + a tetejére
    • 3-4 ek tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt sajtot és a sót.

    Jól összekeverjük, majd a tejfölt is hozzátesszük, és összegyúrjuk.

    Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen. 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni.

    A hűtőből kivéve vékonyra, kb.5 mm-esre kinyújtjuk, majd perec szaggatóval kiszaggatjuk.
    Tetejét felvert egész tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) szép pirosra sütjük.

    Tetejét megszórhatjuk még köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.

    A sajtos perec kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 406 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 27 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá