Sajtos, omlós pogácsa recept

Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, megszórjuk egy pici cukorral és félretesszük, hogy felfusson.
A lisztet a sóval, a sütőporral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a felfutott élesztőt, a reszelt sajtot, és alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, még kevés tejet adhatunk hozzá.
Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük pár órára, vagy egy éjszakára.
A tésztát egyszer átgyúrva 2 cm-esre nyújtjuk. Felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
A pogácsákat kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott tepsin megsütjük.
Tipp:
Most füstölt sajtot reszeltem, ezt tettem a tésztájába és a tetejére is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »