Sajtos, omlós pogácsa recept

Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, megszórjuk egy pici cukorral és félretesszük, hogy felfusson.
A lisztet a sóval, a sütőporral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a felfutott élesztőt, a reszelt sajtot, és alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, még kevés tejet adhatunk hozzá.
Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük pár órára, vagy egy éjszakára.
A tésztát egyszer átgyúrva 2 cm-esre nyújtjuk. Felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
A pogácsákat kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott tepsin megsütjük.
Tipp:
Most füstölt sajtot reszeltem, ezt tettem a tésztájába és a tetejére is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »